Ebubekir ŞAHİN
Ebubekir ŞAHİN
RTÜK Başkanı

KKTC Öğretmen Heyeti RTÜK’te Medya Okuryazarlığı Eğitimi Aldı

Ebubekir ŞAHİN
Üst Kurul Başkanı Şahin: “Medya okuryazarlığı konusunda KKTC’li yavrularımıza rehber olacağınıza inanıyorum.”
 
 
Medya Okuryazarlığı konusunda önemli mesafeler kat eden RTÜK, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı yeni protokolle dijital okuryazarlık konusunda yepyeni çalışmaları hayata geçiriyor.
 
 
RTÜK’ün deneyimlerinden faydalanmak isteyen KKTC Yayın Yüksek Kurulu, kendi ülkelerindeki öğretmenlerin eğitimi konusunda Üst Kurulun kapısını çaldı.
 
 
2 YYK Üyesi öncülük etti.
 
 
Yayın Yüksek Kurulu Üyeleri Yasemin Saban ve Hüseyin Gürlek başkanlığındaki 11 kişilik öğretmen heyeti, RTÜK’te önce Başkan Ebubekir Şahin tarafından misafir edildi. Toplantıda RTÜK Üyesi Deniz Güçer ve RTÜK Başkan Yardımcısı Deniz Güler de yer aldı.
 
 
3 günlük eğitim programında medya okuryazarlığı konusunda RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi yöneticilerinden çeşitli sunumlar alacak öğretmenler, Üst Kurulun ana ve ek hizmet binalarını gezerek yayıncılık alanındaki bilgilerini artırma imkânı bulacak.
 
 
Şahin’den Medya Okuryazarlığını önemseyen KKTC’li öğretmenlere özel teşekkür
 
 
Buluşmada konuşan RTÜK Başkanı Şahin, medya okuryazarlığı konusunda KKTC’li öğrencilere fayda sağlayacak öğretmenlere katkı sunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Medya okuryazarlığı konusunda KKTC’li yavrularımıza rehber olacağınıza inanıyorum.” diyen Şahin şöyle devam etti.

 
 
“KKTC bizim için dünyadaki her yerden daha güzel.  Medya okuryazarlığı bizim özel konumuz. Türkiye’deki bütün okullarda seçmeli ders olarak okutuluyor. Seçmeli olmasına rağmen ciddi karşılığı olan ders. Çocukların gerçekle kurguyu ayırabilmeleri, kaliteli medya tüketimi alışkanlıkları için olmazsa olmaz. Çocuklarımız geleceğimiz, mobil cihazlar dâhil ekran başında geçirecekleri zamanları faydalı hale getirme olanaklarını yavrularımıza siz anlatacaksınız. Sizlere özel olarak teşekkür ediyorum. “
 
KKTC YYK Üyeleri de Türkiye’de olmaktan ve RTÜK’ün tecrübelerinden faydalanmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2024




Haber Fotoğrafları